Tue hanketta FI15 5194 0720 2308 74. Lue lisää

Myylykoksen voimalaitosta suunnitellaan käytöstä positettavaksi ja museoitavaksi

MTV uutisoi Kuusinkijoen kunnostushankkeesta

Suomen tunnetuimpiin kuuluva taimenjoki Kuusamossa palautetaan luonnontilaan: ”Onhan se pieni häpeätahra ollut luontokaupungin imagolle”

Myylykoksen voimalaitosta suunnitellaan käytöstä positettavaksi ja museoitavaksi
Myllykoksen voimalaitosta suunnitellaan käytöstä positettavaksi ja museoitavaksi. Sen yläpuolella odottaa vaelluskaloille arviolta reilut 60km vapaata kutualuetta.
  Suomen tunnetuimpiin taimenjokiin kuuluva Kuusamon Kuusinkijoki aiotaan palauttaa luonnontilaan. Lähes neljän miljoonan euron hanke sisältää voimalaitoksen purkamisen ja lisääntymisvesien kunnostamista.    Kuusingin taimenkanta on heikentynyt merkittävästi parhaista vuosista. Osasyy on se, että Myllykoskessa kaloja on vastassa voimalaitoksen betoniseinä. Lue lisää MTV:n uutisista.
   

Kommentit (2)

 • Moikka,

  hankesivuilla lukee, että rahakeräys pitää saavuttaa 2 Miljoonan € raja jotta hanke toteutuu.
  Kuitenkin ajankohtaista uutisessa ”NYT ON JOKAISELLA MAHDOLLISUUS TEHDÄ TODELLISIA TEKOJA LUONNON HYVÄKS” puhutaan 200000€ summasta josta tämä hanke on nyt kiinni. Onko tosiaan niin että 1,8Miljoonaa € on jo kerätty? vai onko tämä 0,2 Miljoonasta eurosta mitä tuo 200000€ on vain pilkkuvirhe.

  Varsinkin kun ”Oikean tahtotilan avulla tämä onnistuu tosi helposti. Jos 10 000 ihmistä lahjoittaa 20 euroa, päästään tavoitteeseen” on laskuettuna vain 0,2Miljoonaa € jolloin pitäisi olla 100000 henkilöä jotka lahjoittavat 20€ jotta 2 Miljoonaa € tulisi täyteen.

  • Kuusinkijoki kuntoon ry

   Kiitos kommentista. Artikkelia selvennetty ensisijaisen tavoitteen osalta.

Kommentit on suljettu.

Toimintaa tukevat

Kuusinkijoki kuntoon -hanke

info@kuusinkijoki.fi
0400 354 540
Matti Aikio, puheenjohtaja
Markku Tornberg, sihteeri